Thursday, April 05, 2012

perbualan antara 3 insan

assalamualaikum...
Perbualan yang berlaku di antara insan yang paling bermakna dalam hidup aku iaitu maa dan my bff..

aku: yah.. apply tak degree?

bff: apply.. tapi aku apply bawah UITM kat sama kos. kau?

aku: apply jugak. Tapi aku tukar kos. Lama pulak aku belajar.

bff: tukar kos apa?

aku: kos........

bff: tak apa la. Aku malas nk tukar kos sebab aku memang minat kos ni. Pastu, boleh jimat masa. 2 1/2 tahun je kalau sambung degree.

aku: untung lah.. aku jugak lama belajar. Rugi tak masuk form 6:(

maa: tu la.. maa suruh masuk matrik tak nak. Kalau masuk matrik, sekarang pun dah nak habis belajar.

aku: maa.. bukan tak nak tapi kak jue tak pandai sangat matematik tambahan. Result SPM hari tu pun hancur. Takut kena reject nanti.

bff: sabar la jue.. belajar lama pun tak apa.. Allah dah buat yang terbaik untuk kita semua.

aku: yup.. tapi aku sedih. Kawan lain dah nak habis belajar. Aku? 

comel lagi budak ni menangis:)
keluar air mata darah sekalipun, masa takkan boleh diputar kembali.

Seseorang menganggap ujian sebagai batu penghalang, sedangkan orang lain menganggapnya sebagai batu lonjatan.

Sumber Asal: Himpunan 19 Kata-Kata Hikmat ‘Motivasi’ Untuk Membakar Semangat Anda! | Julmazli Dot Com 

6 comments:

Nora Karim said...

Jangan pernah menyesal dengan perjalanan kehidupan... kerana semuanya telah di tentukan Allah... dan percayalah perancanganNya adalah yang terbaik untuk kita... Good luck!

syanur said...

nora karim: terima kasih bg nasihat akak.. :) yup.. must think positive right now:)

NuZuL HaiRi said...

xmgapa awk. lmbt abis blaja xpe. masa depan adalah ke depan, masa lps adalah masa kenangan. jd, xperlu menoleh ke blkg, teruskan langkah ke dpn kerana di depan byk lg ada ruang dan peluang yg menunggu :)

syanur said...

yup..tq nasihat yang sangat berguna..doakan sy berjaya ye:)

-SUPERGIRL- said...

susah dahulu senang kemudian :)

sy mari support blogger kelate . follow awok :P auwww

syanur said...

supergirl: tq yunk:)nanti sy follow awk.. hidup ore kelate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
bicara diatas hak milik sepenuhnya cikjuelieya